Uw leverancier van brandstoffen en smeermiddelen


Meest gestelde vragen AdBlue

 

Is AdBlue« gevaarlijk?

Nee, AdBlue« is volstrekt ongevaarlijk.

Hoe hoog is het AdBlue«-verbruik?

Voor Euro 4-voertuigen wordt een AdBlue«-verbruik van ca. 4%, bij Euro 5-voertuigen van ca. 6% van het dieselverbruik aangegeven.

Wat zijn naast de schonere uitlaatgassen nog meer voordelen van AdBlue«?

Optimale motorprestatie bij een geringere emissie van roetdeeltjes en gemiddeld tot 6% minder brandstofverbruik, doordat de motoren anders afgesteld kunnen worden.

Hoe wordt AdBlue« op de vrachtwagen zelf gedoseerd?

In een aparte tank (50-75 liter inhoud) wordt AdBlue« meegenomen. Vanuit deze tank wordt het via een computergestuurde doseerunit in het uitlaatgas ge´njecteerd

Wat kost AdBlue«?

Dat is geheel afhankelijk van de hoeveelheid en de verpakking, maar gemiddeld gezien zal dit 50% van de dieselprijs zijn.

Wat is de houdbaarheid van AdBlue«?

AdBlue« is niet onbeperkt houdbaar en zal op den duur ontleden in Ammonium-hydroxide en kooldioxde. Bij een opslagtemperatuur van max. 25║C. is het product 1 jaar houdbaar overeenkomstig de DIN norm 70 070. Aanbevolen wordt bij opslag direct contact met zonlicht te vermijden. AdBlue« gaat kristalliseren bij -11║C. Na verwarming wordt AdBlue« weer vloeibaar en kan zonder dat er sprake is van kwaliteitsverlies weer ingezet worden.

> Meer algemene informatie over AdBlue


© 2021 PK Olie B.V. - Alle rechten voorbehouden

Designed by: TinuX Design